Over het leer van Chesterfield tassen | The Chesterfield Brand

Ons Leer


Het meeste leer wordt tegenwoordig gemaakt van runderen vanwege de beschikbaarheid en uitzonderlijke kwaliteit van het leer. Dit geldt ook voor al het leer dat The Chesterfield Brand gebruikt voor haar tassen. Alle huiden waar leer van wordt gemaakt worden gesplit omdat een hele huid te dik is om te gebruiken. Deze verschillende delen van een huid zorgen voor de variatie in kwaliteit.

Full-grain leer

Van de huid direct onder het haar van een rund wordt het sterkste en meest duurzame leer gemaakt. Het leer dat van dit deel van de huid wordt gemaakt wordt full-grain (vol-nerf) leer genoemd. De charme van full-grain is dat de huidnerf en het 'leven' van een rund nog goed zichtbaar is. Het is de meest authentieke en hoogste kwaliteit leer die bestaat. Doordat de dichtheid van de huid hier erg hoog is, is het leer dat hier van wordt gemaakt van nature grotendeels waterafstotend.

Top-grain leer

Na full-grain leer komt top-grain leer. Top-grain is minder van kwaliteit dan full-grain Het verschil met full-grain leer is dat bij top-grain de bovenste laag van de huid waar de nerfstructuur zichtbaar is wordt verwijderd. Dit zorgt ervoor dat het leer vaak iets dunner is en minder authentiek. Top-grain leer kan goed zijn, maar de kwaliteit en sterkte van het leer komt niet eens in de buurt van full-grain leer.

Chesterfield Leer

The Chesterfield Brand gebruikt uitsluitende de hoogste kwaliteit full-grain leer. Desondanks zal zelfs de hoogste kwaliteit full-grain leer kleine imperfecties hebben, van littekens door het schuren langs prikkeldraad, tot insect beten, vettige stukjes huid of nek rimpels. Deze kleine imperfecties zijn onderdeel van ons leer en zorgen voor de authentieke, handgemaakte uitstraling die onze producten hebben.