Over het leer van Chesterfield tassen | The Chesterfield Brand

Ons Leer


Vanwege de beschikbaarheid en uitzonderlijke kwaliteit van het leer, wordt het meeste leer tegenwoordig gemaakt van runderen. Ook dit geldt voor het leer dat gebruikt wordt voor de producten van The Chesterfield Brand.

Full-grain leer

Het sterkste en meest duurzame leer, wordt gemaakt van de huid direct onder het haar. Het leer dat van dit deel van de huid wordt gemaakt, wordt full-grain (vol-nerf) leer genoemd. De charme van full-grain leer, is dat de huidnerf nog goed zichtbaar is. Het is de meest authentieke en hoogste kwaliteit leer die er bestaat. Doordat de dichtheid van de huid hier erg hoog is, is dit leer van nature grotendeels waterafstotend.

Top-grain leer

Naast full-grain leer, heb je het zogeheten top-grain leer. Top-grain is van minder kwaliteit dan full-grain leer. Het verschil tussen de twee, is dat bij top-grain leer de bovenste laag van de huid met de nerfstructuur verwijderd wordt. Dit zorgt ervoor dat het leer vaak dunner is en minder authentiek.

Chesterfield Leer

The Chesterfield Brand gebruikt uitsluitend de hoogste kwaliteit full-grain leer. Desondanks zal zelfs de hoogste kwaliteit leer kleine imperfecties hebben. Van littekens, tot insectenbeten of vettige stukjes huid. Deze kleine imperfecties zorgen voor de authentieke, handgemaakte uitstraling, die al onze producten hebben.