Social Responsibility - The Chesterfield Brand

Social Responsibility


Social compliance of The Chesterfield Brand factory

Toen we in 1988 gestart zijn met de import van leren producten uit India hebben we heel veel moeite gestoken in het handhaven van de internationale regelgeving van fabrieken. Na 5 jaar van intensieve training en investeringen in onze fabrieken zijn we tot de conclusie gekomen dat de fabrieken niet aan onze hoge standaarden konden blijven voldoen hierom zijn we gestopt met het importeren van leren producten voor een periode van 10 jaar.

In 2003 zijn we terug gegaan naar India en hebben daar om tafel gezeten met 6 verschillende fabrieken om te praten over het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met deze fabrieken hebben wij, The Chesterfield Brand, nu duidelijke afspraken gemaakt zodat we een stabiele werkomgeving hebben in deze fabrieken.

Geen kinderarbeid, schone, veilige fabrieken en goede maaltijden voor de werknemers. Daarnaast zorgen we voor goede en veilige huisvesting van de werknemers. Door deze intensieve samenwerking kunnen we nu met trots zeggen dat onze fabrieken met gemak voldoen aan de Europese standaard.

Met een high-end merk als The Chesterfield Brand is het niet de prioriteit om zo goedkoop mogelijk te produceren maar zaak dat we de beste kwaliteit leveren vanuit een goede werkomgeving waardoor we onze producten op de hoge standaard kunnen houden zoals de klanten dat van ons verwachten. Om toch een competitieve prijs te kunnen realiseren houden we onze overhead kosten binnen Europa zo laag mogelijk wat een grotere impact heeft op de uiteindelijke kostprijs van een product als de productiekosten.

Al onze fabrieken zijn BSCI en Sedex gekwalificeerd en sommige werken al onder de SA8000 standaard.

Met The Chesterfield Brand probeer ik kwalitatief hoogstaande producten tegen een concurrerende prijs aan te bieden zodat de producten voor iedereen toegankelijk zijn.

Koos Hoving

CEO The Chesterfield Brand


Chesterfield tassen


Chesterfield tassen


Chesterfield tassen