Social Responsibility - The Chesterfield Brand

Social Responsibility


Social Responsibility

Ons streven

Met The Chesterfield Brand willen we bewijzen dat het ook anders kan en dat de combinatie betaalbaar en kwaliteit wel degelijk bestaat. Door zowel op ons product als op de arbeids- en leefomstandigheden in de mode-industrie te focussen creëren we een situatie waarin elke partij optimaal profiteert. Met deze combinatie van transparantie, eerlijkheid en integriteit willen we een nieuwe industriestandaard realiseren en een inspiratiebron zijn voor anderen.

Hoe wij dit doen?

Door er persoonlijk op toe te zien dat alle handelingen in het productieproces volgens Europese norm verricht worden, zorgen wij ervoor dat onze grondstoffen en materialen met respect voor mens en natuur verworven worden. Door het beheren van een zo kort mogelijke supply-chain houden wij controle over alle processen en kunnen wij de kwaliteit en betaalbaarheid van onze producten waarborgen. Op deze manier kan The Chesterfield Brand een bovengemiddeld hoge beloning bieden voor de inspanningen en investeringen van onze retailers.

In gesprek over maatschappelijk verantwoord ondernemen

Toen we in 1988 gestart zijn met de import van leren producten uit India hebben we heel veel moeite gestoken in het handhaven van de internationale regelgeving van fabrieken. Na 5 jaar van intensieve training en investeringen in onze fabrieken zijn we tot de conclusie gekomen dat de fabrieken niet aan onze hoge standaarden konden blijven voldoen. Hierom zijn we gestopt met het importeren van leren producten voor een periode van 10 jaar. In 2003 zijn we teruggegaan naar India. Daar hebben we om de tafel gezeten tafel gezeten met zes verschillende fabrieken, om te praten over het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met deze fabrieken hebben wij nu duidelijke afspraken gemaakt zodat er een stabiele werkomgeving is.

Werken in een veilige werkomgeving

Onze hoofdfabriek is gelegen in Kolkata buiten het industriegebied. Vier jaar geleden heeft onze partner, die verantwoordelijk is voor de leervoorziening, besloten een nieuwe fabriek te bouwen speciaal voor The Chesterfield Brand. Deze is in een groene omgeving gebouwd waar goede leefomstandigheden voor de medewerkers zijn. Op deze manier kunnen wij 250 mensen werk bieden in een veilige werkomgeving. In deze fabriek vindt een groot deel van het productieproces plaats, van het snijden van het leer tot het in elkaar naaien van de tassen. De fabriek is opgedeeld in lagen, op elke afdeling wordt een onderdeel van het proces uitgevoerd. Op de bovenste verdieping is de showroom waar de nieuwste ontwikkelingen worden besproken en op de onderste verdieping worden de tassen verpakt en op het transport gezet. De fabriek beschikt over de nieuwste technologieën, alle materialen worden met een laser gesneden en een groot deel is geautomatiseerd. Daarnaast heeft elke afdeling z’n eigen controleurs om een constante kwaliteit te garanderen.

“Tijdens mijn vele reizen in India heb ik veel slechte arbeidsomstandigheden voorbij zien komen. Daarom is een goed arbeids- en leefklimaat in de fabrieken van The Chesterfield Brand enorm belangrijk voor mij.” – Koos Hoving CEO & Founder


Keurmerken

Zo zijn onze fabrieken aangesloten bij de BSCI (Business Social Compliance Initiative), een vereniging van Europese fabrikanten die onder andere gedwongen arbeid en discriminatie tegengaan en minimumlonen garanderen. Daarnaast is de fabriek SA8000 (Social Accountability) gecertificeerd, hiermee garanderen wij een veilige en gezonde werkomgeving met schone sanitaire voorzieningen en schoon drinkwater. Omdat wij ons hiervoor persoonlijk verantwoordelijk voelen, wordt de fabriek gemiddeld 6 keer per jaar bezocht. Hierdoor zijn wij nauw betrokken bij de ontwikkelingen en kwaliteit van het leer en de werkomstandigheden van de medewerkers.

Wij zijn ervan overtuigd dat perfectie alleen bereikt kan worden door respect voor mens en natuur te hebben. Bij The Chesterfield Brand doen wij er alles aan om dit te garanderen.